• 3'

Fabryka Ciao wybiera Technogym. SkillX i Group Cycle jako wiodące formaty

Fabryka Ciao w Krakowie to jeden z najciekawszych punktów na mapie obiektów fitness i wellness, które w ostatnim czasie pojawiły się na rynku. Na obszarze 1500m² znajdziemy siłownię, wyposażoną w sprzęt cardio i siłowy Technogym, sale fitness i specjalne przestrzenie zaaranżowane do przeprowadzenia konceptów treningowych od Technogym: treningów indoor cycling na rowerach Group Cycle oraz intensywnych sesji interwałowych SkillX.

W strefie cardio znalazły się sprzęty z linii Excite Live 500, w tym wysokiej klasy bieżnie, orbitreki, a także schody treningowe. Na klubowiczów czeka również rower treningowy nowej generacji – Technogym Bike z dostępem do setek programów, tras outdoorowych, aplikacji treningowych, opcji multimedialnych, treningów z wirtualnym trenerem czy możliwość przyłączenia się do zajęć rowerowych prowadzonych na żywo w europejskich studiach.

Wiele nowości przygotowano w strefie siłowej: maszyny stosowe Selection 700 to sprzęt, na którym w bezpieczny i efektywny sposób przeprowadzimy trening na różne partie mięśniowe, niezależnie od poziomu zaawansowania. Do zróżnicowanego treningu siłowo-funkcjonalnego, klubowicze mogą wykorzystać bramę treningową Dual Adjustable Pulley Fitness.

Krakowski klub może się również pochwalić bogatą ofertą zajęć fitness, takich jak stretching, pilates, joga vinyasa i fly yoga. Dla wielbicieli intensywnych treningów grupowych idealny będzie SkillX: koncept zaprojektowany przez Technogym, podczas którego wykorzystywany jest sprzęt z linii Skill, w tym: bieżnia mechaniczna Skillmill, ergometr Skillrow z innowacyjną technologią Aquafeel™ i ławka Technogym Bench. Aplikacja dostępna podczas zajęć pozwala na monitoring tętna uczestników w czasie rzeczywistym, a to przekłada się na lepsze dopasowanie treningu do uczestników a więc szybsze efekty.

„Oprócz wiodącego na rynku sprzętu cardio i siłowego Technogym, krakowski klub Fabryka Ciao został wyposażony w 9 rowerów Group Cycle z najnowszą w Polsce aplikacją. Koncept Group Cycle to innowacyjne podejście do treningu kolarskiego: uczestnicy ścigają się w czasie rzeczywistym, a wyniki są prezentowane na dużym ekranie, co motywuje do jazdy. Jest to też w pełni interaktywne doświadczenie, któremu towarzyszy muzyka oraz efekty świetlne i wizualne”, opowiada o koncepcie Michał Ryters, Dyrektor ds. Sprzedaży i Rozwoju Rynku B2B w Technogym Polska.

Razem z Technogym przygotowaliśmy dla naszych gości wyjątkową przestrzeń do rozwijania swoich sportowych pasji. Najnowszy sprzęt i cieszące się ogromną popularnością sesje grupowe sprawią, że  treningi zyskują zupełnie nową jakość. Tworząc nowy koncept chcieliśmy zaproponować użytkownikom sektora fitness zupełnie nową jego odsłonę – klub zaprojektowany na wzór luksusowych studio, z genialnymi propozycjami treningów interwałowych od Technogym i strefą body&mind.
Fabryka ciao powstała, bo chcemy przypomnieć wszystkim, że cia/o jest ważne!
komentuje współpracę Agnieszka Jabłońska, Dyrektor Centrum wellness Fabryka Ciao.
Fabryka Ciao Fitness & More oferuje także inne atrakcje, w tym 25-metrowy sportowy basen, strefę rekreacyjną dla najmłodszych, relaks w saunach, grocie solnej i jacuzzi. Na terenie kompleksu po starej destylarni znajdziecie Państwo też 6 klimatycznych restauracji. Jest to więc idealne miejsce do odpoczynku ale i spotkań towarzyskich.